Historie

Dancing in the Street is een groeiend Achterhoeks dansfestival dat in 2012 jaar is ontstaan op de zaterdagavond voor de Grolse Kermis. Ambities en groei leiden in 2014 tot een verhuizing naar een eigen dag en nieuwe locatie in het hart van de stad. Hieronder een aantal nieuwsberichten van de afgelopen jaren.

 

30/06/2014

Dancing in the Street 2014 overtreft verwachting

Het dansfestival Dancing in the Street dat afgelopen zaterdag plaatsvond overtrof de verwachtingen. In het centrum van Groenlo waren twee dansvloeren in de openlucht gecreëerd, die continue konden rekenen op een grote stroom aan dansliefhebbers. Het Europlein puilde uit van de danceliefhebbers en op het prachtig gesitueerde plein voor de Oude Calixtus beleefden bezoekers een ouderwetse avond stappen met de beste disco-classics.
Als stralend middelpunt van Dancing in the Street was de toren van de Oude Calixtus voor één avond voorzien van ledverlichting die meekleurde met het danceplein. Ook het aan de overkant van de straat gelegen Stadhuis was in elke kamer van licht voorzien, zodat de gebouwen van de stad nog meer onderdeel uitmaakten van de totale sfeer. Het maakte allemaal een enorme indruk op de bezoekers die uit de hele Achterhoek richting Groenlo waren gekomen.
In de prachtige binnenstad kon worden gedanst op muziek van Martijn Koedam, Rob Spijker, Funk D, Miss BontBeats en Ray Montreal, die het publiek bespeelden vanaf enorme podia.
Voorafgaand aan Dancing in the Street kon er door de kinderen worden gedanst bij het podium op de Markt, dat door de organisatie werd aangeduid als ‘City-Lounge’. Ondanks de regen dansten, sprongen en speelden tientallen kinderen en hun ouders mee met het optreden van de Kidz-DJ, die naast het draaien van leuke muziek ook spelletjes speelde als de ‘zwoelste mama en coolste papa verkiezing’.
‘s Avonds werd de Markt door de horeca voorzien van zitzakken en loungebanken en kon er lekker worden gekletst onder het genot van een drankje of authentieke ‘Shisha’ van het Doetinchemse Bosphorus Lounge.
Organisator Michaël Lammers van Steam Entertainment kijkt met een grote glimlach terug op de verhuizing en verandering naar festival met meerdere podia. ‘Samen met de jongens van B-unic hebben we er de afgelopen maanden keihard aan getrokken om het festival in de regio onder de aandacht te brengen. Dat is dubbel en dwars gelukt en ik vind het te gek dat we dat samen hebben geflikt’.
Ondanks dat de beroerde weersvoorspellingen was het flink drukker dan verwacht. Door de spannende wedstrijd Brazilië – Chili kwamen bezoekers na de penalties grotendeels tegelijkertijd. Hierdoor ontstond een lange rij voor de muntenkassa’s. Lammers: ‘Daar gaan we volgend jaar natuurlijk op anticiperen. Hetzelfde geldt voor de grote toeloop bij de afterparty bij City Lido’.
Deze afterparty was een welkome nieuwkomer dit jaar, aangezien om 00:00 uur de muziek in het centrum uit moest. De grote zaal van het City Lido vulde zich binnen de kortste keren tot en met het balkon en ook hier werd nog even flink doorgefeest en gedanst onder leiding van de bekende Slam!FM-dj Eric van Kleef.
‘Ik ben enorm trots op wat we samen met zijn allen, meewerkende horeca, partners, vrijwilligers, buurt, gemeente en natuurlijk de bezoekers hebben neergezet. Als het aan mij ligt volgend jaar absoluut weer!’, aldus Michaël Lammers.
Meer informatie en foto’s van Dancing in the Street zijn te vinden op http://letsgetdancing.nl

Klik hier voor meer foto’s van Dancing in the Street 2014


 

20/08/2013

Enthousiasme Dancing in the Street niet te stoppen

Afgelopen zaterdag was de tweede keer dat Dancing in the Street werd georganiseerd in de Grolse binnenstad en het enthousiasme van de bezoekers lijkt niet te stoppen. De Kevelderstraat stond van voor naar achter vol. Opvallend was dat ook uit de omliggende plaatsen de toestroom groot was.
Op het podium dat hoog uittoornde boven de mensen en een brug vormde over de ingang van de Brouwerij stonden dit jaar United Sounds, Ralph Wonder en Marc Vano. Van Reggae, via 80’s/90’s naar actuele clubknallers; samen zorgden de dj’s ervoor dat elke dansliefhebber een leuke avond had.
Net als vorig jaar was er weer veel aandacht besteed aan de aankleding. In de bomen hingen lampionnen, het terras aan de Ganzenmarkt was over de hele lengte met kleurige linten versierd en in de Kevelderstraat stonden twee enorme constructies vol indrukwekkende lichteffecten. De impact van Dancing in the Street werd nog groter toen er op bepaalde hoogtepunten in de muziek naast confettislierten ook hoge vuurpluimen boven uit het podium kwamen.
‘We kunnen absoluut terug kijken op een geslaagd evenement’, aldus Michaël Lammers van Steam Entertainment die het feest samen met Tom van Leeuwen (Kras) en Martyn ter Huurne (de Brouwerij) organiseerde. ‘Het weer zat enorm mee en hoewel we vorig jaar verrast waren door het aantal bezoekers, was het dit jaar weer drukker, mede omdat we meer de regio in zijn gegaan met onze promotie’.
Ook de hippe Fabulous Food Truck tijdens het voorafgaande Eat in the Street was een grote aanwinst. Tom van Leeuwen: ‘Na de barbecue van vorig jaar hebben we dit jaar ingezet op kwaliteit met een aantrekkelijke prijs. We hebben anderhalf keer zoveel gasten voor het eten gehad en de reacties waren erg goed!’.
De foto’s van Dancing in the Street zijn vanaf woensdag te vinden op http://facebook.com/letsgetdancing

Klik hier voor meer foto’s van Dancing in the Street 2013


21/08/2012

Aftrap Dancing in the Street: Missie geslaagd.

Het was 18 augustus 2012 de eerste keer dat Dancing in the Street tijdens de Groenlose Kermis plaatsvond, maar een vervolg kan niet uitblijven. Het dansfeest dat zich buiten afspeelde in de karakteristieke binnenstad van Groenlo trok boven verwachting veel bezoekers en de sfeer was uitermate goed.

Steam Entertainment initieerde en organiseerde Dancing in the Street, daarbij voor het horecagedeelte bijgestaan door de Cafés Kras en de Brouwerij.

De avond opende om 18.00 uur met ‘BBQ in the Street’, waarbij de Ganzenmarkt prachtig was aangekleed met felgekleurde linten in de bomen en drie verschillende soorten meubilair (steigerhout / lange rechte tafels met witte kleden / ronde tafels met zwarte kleden en felroze stoelen), dat met elkaar speels en knus oogde. Suzan & Freek zorgden met hun akoestische muziek voor een uitstekende laid-back-bbq-sfeer voor de gasten die in de zon lekker van het eten en een biertje of rosétje genoten. Het werd steeds drukker op het terras en toen om 22:00 uur de stroom mensen vanaf het door de Stichting Grolse Kermis georganiseerde vuurwerk de binnenstad in trok, stond het in een mum van tijd vol.

Op het dj-podium dat was gebouwd boven de ingang van café de Brouwerij, pakte Ralph Wonder het naadloos over van Suzan & Freek. Het grote dansfeest kon beginnen. De avond -die gezegend was met geweldige weersomstandigheden- ging volop los en Ralph Wonder bouwde als geen ander creatief mixend de avond op van funk en discohits naar clubwerk van nu. De geweldige licht- en special-fx show met een trussconstructie midden op straat, CO2-kanonnen en metershoge vlammen bovenuit de dj-steiger deden de rest. Handen in de lucht op de dansvloer en een op elkaar gepakte meute lachende mensen op straat.

Klik hier voor meer foto’s van Dancing in the Street 2012